Home » National » Un doodle special oferit de Google pentru români cu ocazia Zilei Naționale a României

Un doodle special oferit de Google pentru români cu ocazia Zilei Naționale a României

De Ziua Națională a României, Google le face o surpriză românilor și marchează data de 1 Decembrie, cu un desen (doodle) care înfăţişează o ţesătură cu motive tradiționale românești.

În fiecare an, pe 1 decembrie, românii sărbătoresc Ziua Naţională. Această dată a fost stabilită printr-o lege promulgată în 1990 şi marchează unirea Transilvaniei cu România, în 1918, în cadrul Marii Adunări de la Alba Iulia. La 1 decembrie 2020 se împlinesc 103 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Pe 1 decembrie 1918 a fost convocată Adunarea Naţională a Românilor, la Alba Iulia, evenimentul încheindu-se cu hotărârea de unire necondiţionaţă a Transilvaniei cu România. Unirea a fost votată atunci în unanimitate. Acest act a avut loc după ce pe 27 martie 1918 şi 28 noiembrie 1918 se votase unirea cu Basarabia şi Bucovina.

„Adunarea Națională a poporului român din Transilvania, Banat şi părțile ungurene a primit rezoluțiunea prezentată prin Vasile Goldiş în întregimea ei şi astfel unirea acestei provincii românești cu țara mamă este pentru toate veacurile decisă”, anunța Gheorghe Pop de Băseşti, preşedintele Marii Adunări.

About Axinte Radu Alexandru