Home » National » Varianta Omicron nu este atât de periculoasă precum se spune! Se preconizează că această variantă blândă va aduce sfârșitul pandemiei

Varianta Omicron nu este atât de periculoasă precum se spune! Se preconizează că această variantă blândă va aduce sfârșitul pandemiei

Deși s-a creat o adevărată isterie în jurul noii variantei Omicron, această panică nu are niciun fel de justificare și o recunosc chiar autoritățile medicale. Interesant este că noua variantă, care ar avea un înalt grad de contagiozitate, este foarte anemică, fapt care anunță transformarea noului coronavirus într-o răceală banală.

Anunțul medicilor din Africa de Sud despre apariția unei variante supercontagioase, dar extrem de blândă a virusului Covid i-a cam luat prin surprindere pe experții virusologi din spatele guvernelor. Chiar dacă se pune accent pe faptul că ar avea 50 de mutații, noua variantă are o calitate stupefiantă: este aproape inofensivă. Ceea ce înseamnă, chiar și pentru neavizați, că noul coronavirus se pregătește să devină un banal virus al răcelii, intrând în rândul coronavirusurilor banale.

Dr. Cristian Socolov, doctor în științe medicale, ne spune că varianta Omicron se tratează foarte ușor prin metode clasice, la domiciliu, cu rezultate excelente. „Pare mult mai slabă această variantă și răspunde la tratament clasic, specific pentru boli virale respiratorii de sezon, deci nu este nevoie nici de vaccin și nici de panică”. 

„Deocamdată, cazurile care au fost identificate sunt, în mare parte, cu simptomatologie blândă, și cazurile la persoane nevaccinate, și cazurile la persoane vaccinate. Multe dintre acestea din urmă au fost asimptomatice. Ce este frapant la această variantă Omicron este divergența față de celelalte tulpini pe care le-am văzut până acum. Este o variantă care a făcut un salt genomic extraordinar de mare și așa ceva nu se poate întâmpla dintr-odată”, a declarat prof.univ. Simona Ruță.

 

Potrivit Ioanei Stăncel, expert în politici de sănătate publică, nu există motive de panică reală în fața variantei Omicron, deoarece studiile  arată că nu dă forme mai severe.

„Nu trebuie să intrăm în panică pentru că şi această nouă tulpină dă manifestări clinice comune cu cele care au fost ale tulpinilor anterioare, că tratamentul etiologic care acum este disponibil, cel cu anticorpi monoclonali, cu blocanţii de receptori de interleukină 6 sunt eficienţi pentru acest tip de tulpină, iar celelalte manifestări clinice sunt la fel ca şi la tulpina originală sau tulpinile mutante anterioare, raspund la tratamentele simptomatice sau cele complementare”, a precizat Ioana Stăncel.

Totodată, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că, în cazul virozelor, cu cât crește transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde să scadă.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: