Home » Administratie » Enoriași îngrijorați! Prea mulți bani pentru lucrările de pictură de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

Enoriași îngrijorați! Prea mulți bani pentru lucrările de pictură de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

Sprijinirea unităților de cult cu fonduri pentru diverse lucrări a provocat discuții aprinse în plenul ședinței Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Unul din ajutorele financiare în suma de 50.000 lei viza Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din municipiul Vaslui, pentru continuarea lucrărilor de pictură.

Gheroghe Viziteu, consilier PNL, a spus că liberalii sunt de acord cu alocarea respectivelor sume către biserici, însă unii enoriași au întrebat dacă suma de 50.000 de lei alocată pentru lucrări de pictură nu este prea mare.

„Se pare că este o exagerare pentru această destinație”, a precizat Viziteu.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a răspuns că respectivele observații au fost făcute de niște „enoriași care nu sunt prea duși la biserică”.

„Este vorba despre biserica de pe Traian. Nu știu cât costă metrul pătrat de pictură. Cei care contribuie la finalizarea picturii acestui locaș știu cât costă această pictură. Putem să cerem informații de la alte biserici cât costă această pictură. Noi vrem să ajutăm toate bisericile care au nevoie de sprijin financiar”, a spus Buzatu.

Reprezentanții aparatului de specialitate din cadrul CJ Vaslui au precizat că valoarea totală a lucrărilor de pictură este de un milion de lei, iar până în acest moment pictura este finalizată într-un procent de 50%.

În același proiect de hotărâre, CJ Vaslui a alocat Episcopiei Hușilor un ajutor financiar pentru continuarea lucrărilor de reparații curente la chilii.Valoarea devizului lucrărilor de executat este de 505.680 lei, iar valoarea sprijinului financiar care va fi acordat este de 100.000 lei.

De asemenea, Parohia Draxeni, din comuna Rebricea a primit un ajutor financiar pentru continuarea executării lucrărilor la Așezamântul Social „Sfântul Ierarh Nectarie” Draxeni. Valoarea devizului lucrărilor rest de executat este de 1.623.997 lei, iar valoarea sprijinului financiar este de 50.000 lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: