Home » Administratie » Liberalii în război cu Buzatu: „Să mai dați bani și la comunele cu primari PNL!”

Liberalii în război cu Buzatu: „Să mai dați bani și la comunele cu primari PNL!”

de Dănuț CIOBANU 

Dacă la Palatul Victoria liderii PNL și PSD s-au coalizat pentru guvernarea României, la nivelul județului Vaslui cele două partide continuă lupta politică. Un moment semnificativ în acest sens a fost rectificarea a V-a a bugetului local al județului Vaslui pe anul 2021. Liberalii au fost extrem de nemulțumiți de modul în care sunt distribuiți banii în teritoriu și au cerut ca și comuna Arsura să primească fonduri. La argumentul CJ-ului că nu mai sunt bani, liberalii au replicat că se face o discriminare între comunele cu primari PSD și cele conduse de edili PNL.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat în dezbaterea Consiliului Județean (CJ) Vaslui, la capitolul „alte servicii publice generale”, fondurile s-au suplimentat cu suma de 1.000.000 lei. Această sumă a fost propusă pentru fi transferată către UAT-urile în situații de extremă dificultate: Ferești (200.000 lei), Fruntișeni (200.000 lei), Pungești (200.000 lei), Șuletea (200.000 lei) și Tătărăni (200.000 lei).

Consilierii liberali nu au fost de acord cu această repartizare de fonduri și au cerut ca și comuna Arsura să primească 200.000 de lei. Gheorghe Viziteu, consilier liberal, a propus un amendament în acest sens, precizând ca sursa financiară diminuarea alocărilor cu câte 100.000 de lei pentru comunele Fruntișeni și Șuletea.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a răspuns liberalilor că cele cinci comune au primit bani pentru nevoi stringente, iar CJ-ul nu mai are alte resurse pentru a aloca și comunei Arsura.

„Poate la ședința din decembrie vom avea suma și pentru Arsura. Acum nu mai avem bani deloc”, a punctat Buzatu.

Liviu Iacob, consilier PNL, a intervenit imediat, acuzând conducerea CJ Vaslui că această amânare este doar o tactică pentru a nu vira banii pentru comunitățile care au nevoie de ajutor.

„Nu aveți disponibilitate să sprijiniți comunele cu primari PNL. Cum se face că aveți disponibilitate doar pentru comunele cu primari PSD. Faceți o discriminare chiar acum, când facem împreună guvern. Să mai dați bani și la comunele cu primari PNL! Să trecem peste declarațiile politice pe care le faceți la ședințe și să trecem la declarații practice. Arsura are nevoie de bani”, a spus Iacob.

Dumitru Buzatu a reamintit liberalilor că a mai dat în acest an bani la Arsura și nu face nicio diferențiere între UAT-uri.

„Sunt alocări mai mari pentru comunele cu primari PSD, pentru că sunt mai multe comune cu primari de la PSD. Nu avem posibilitate acum, dar vom sprijini Arsura. Dacă aveam ceva în rezervă, votam acum pentru”, a conchis Buzatu.

La finalul dezbaterilor amendamentul depus de consilierii liberali a fost respins, iar proiectul a fost aprobat în forma inițială.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut