Home » National » Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să schimbe numele Certificatului verde în Certificat Covid sau Stop-Covid

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să schimbe numele Certificatului verde în Certificat Covid sau Stop-Covid

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este pus pe fapte mari. Astăzi, acesta a declarat că numele Certificatului verde ar trebui schimbat în Certificat Covid sau Stop-Covid.

El a spus că este vorba și de o recomandare a Comisiei Europene, dat fiind că termenul ”certificat verde” se referă la documentul necesar pentru călătoriile între statele membre UE. Or, proiectul de lege privind accesul la locul de muncă doar pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau cu test negativ nu are legătură cu călătoriile intracomunitare.

În ceea ce privește cererea cultelor religioase de a nu fi obligatoriu certificatul Covid pentru participarea la slujbe, Rafila a spus că ”decizia trebuie luată în urma unui mecanism consultativ și incluziv, nu să fie una discreționară. Libertatea religioasă reprezintă un element de bază. Nu putem vorbi doar de accesul la magazinele cu produse de strictă necesitate. și accesul la serviciul religios trebuie să țină cont de acest lucru”. 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*