Home » National » România este pe locul doi în UE privind rata de sărăcie a adulților care provin din familii cu probleme financiare

România este pe locul doi în UE privind rata de sărăcie a adulților care provin din familii cu probleme financiare

Potrivit datelor Eurostat, România se află pe locul doi în Uniunea Europeană privind rata de sărăcie în rândul adulților care provin din familii defavorizate financiar.

Există o corespondență între situația financiară a părinților și riscul de sărăcie în rândul copiilor acestora când vor deveni adulți. În 2019, în UE, rata riscului de sărăcie a fost de 23,0% în rândul persoanelor care aveau o situație financiară “proastă” în familiile lor, când aveau în jur de 14 ani. Acest procent este cu 9,6 puncte procentuale mai mare decât rata riscului de sărăcie în rândul celor care au avut o situație financiară “bună” în familie când erau copii.

În aproape toate statele membre ale UE, rata riscului de sărăcie a fost mai mare pentru persoanele care au avut o situație financiară proastă în trecut. Cele mai mari diferențe au fost înregistrate în Bulgaria (diferență de 27,6 puncte procentuale între situațiile financiare proaste și bune din trecut), România (17,1 puncte procentuale) și Italia (14,8 puncte procentuale).

Rata riscului de sărăcie în UE a variat de la 10,2% în Cehia la 40,1% în Bulgaria. Pe de altă parte, rata riscului de sărăcie pentru adulții care provin din familii cu situații financiare ”bune” a variat de la 5,9% în Cehia la 16,6% în Spania.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: