Home » Administratie » Atac la strategia de dezvoltare a Vasluiului! Singura mare „realizare” din ultimii ani este Parcul Copou

Atac la strategia de dezvoltare a Vasluiului! Singura mare „realizare” din ultimii ani este Parcul Copou

de Dănuț CIOBANU 

Strategia de dezvoltare a municipiului Vaslui pentru perioada 2021-2027 este privită cu rezerve de consilerii locali liberali. Valentin Dragomir, consilier PNL, a spus că din vechea strategie nu s-a făcut nimic în orașul Vaslui, singura realizare cu care se laudă autoritățile locale fiind Parcul Copou. Vasile Pavăl a răspuns consilierului liberal că realitatea din oraș este cu totul alta, precizând că nu se poate susține că în ultimii ani nu s-a făcut nimic în Vaslui. 

Aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Vaslui pentru perioada 2021-2027 a provocat o serie de nemulțumiri în rândul consilierilor locali. Răzpunzând la acuzațiile potrivit cărora grupul consilierilor locali nu a votat în anii trecuți bugetul local, Valentin Dragomir, consilier PNL, a spus că bugetul nu a fost fundamentat corect, sume importante de bani rămânând necheltuite la închiderea exercițiului bugetar. În acest context, consilierul liberal a adăugat că la nivelul orașului nu au fost finalizate obiective noi de investiții, administrația locală rezumându-se la gestionarea activităților curente.

„Ce s-a realizat din vechea strategie de dezvoltare?! Nu s-a realizat nimic! Centrul de Informare Turistică este cea mai mare realizare în Vaslui. La alții s-a făcut cu fonduri europene, la noi s-a făcut cu bani de la bugetul local”, a spus Dragomir.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a replicat că bugetul local a fost bine întocmit pe secțiunile de funcționare și dezvoltare, iar banii care au rămas necheltuiți la final de an au avut drept cauză nerealizarea graficului de lucrări la unele obiective de investiții.

„Cum putem să spunem că în trei ani nu s-a făcut nimic în Vaslui. Îmi pare rău că aveți un astfel de expozeu, că trăiți într-un oraș în care nu s-a făcut nimic. Nu vă avantajează aceste aprecieri!”, a spus Vasile Pavăl.

Valentin Dragomir a amintit edilului că în acest an s-a solicitat insistent construirea unei parcări și nu s-a făcut nimic în acest sens. Mai mult, Dragomir a adăugat că de la implementarea proiectelor din cadrul Programului Integrat de Dezvoltare Urbană în Vaslui nu se vede nimic.

„De zece ani vorbim de Parcul Copou! Acum cinci ani și anul acesta vorbim de Parcul Copou. Mare realizare!”, a punctat Dragomir.

Vasile Pavăl a intervenit prompt și a spus liberalului: „cred că sunteți un pic rupt de realitate”.

Consiliul Local Vaslui a aprobat în ședința din luna noiembrie Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Vaslui pentru perioada 2021-2027.  Conform documentului, municipiul Vaslui va reprezenta în anul 2029 un etalon al dezvoltării urbane durabile la graniţa de est a României şi a UE, care va fructifica inteligent oportunităţile de redresare post-Covid 19 şi de tranziţie la o comunitate mai ecologică, digitală şi rezilientă.

Acest proces de transformare va fi unul incluziv, mai ales în contextul îmbătrânirii demografice şi a existenţei la nivel local a unor categorii de persoane defavorizate, şi va viza inclusiv managementul dezvoltării locale. Astfel, cetăţenii şi ceilalţi actori de la nivel local vor juca un rol mai activ în procesul decizional, iar administraţia locală va continua eforturile de transparentizare şi consolidare a capacităţii de management eficient a resurselor publice.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: