Home » Administratie » Cu ochii pe stimulente! Consilierii județeni cer o selecție corectă a personalului de la SJU Vaslui

Cu ochii pe stimulente! Consilierii județeni cer o selecție corectă a personalului de la SJU Vaslui

Acordarea de stimulente financiare pentru personalul de specialitate de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a pus în gardă consilierii județeni. Aceștia au cerut conducerii Consiliului Județean (CJ) Vaslui să se asigure că beneficiarii sprijinului financiar vor fi selectați în mod obiectiv. În acest context, a fost amintit cazul de la spitalul din Bârlad, unde au primit stimulete financiare și persoane care nu meritau.

„Cei care selectează aceste persoane își asumă practic faptul acesta. Noi nu putem urmări evoluția persoanelor încadrate la SJU Vaslui. Pentru noi este important să susținem sau să respingem acestă cerere”, a explicat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Pentru luna decembrie 2021, valoarea acestor stimulente acordate la SJU Vaslui va fi de aproximativ 250.000 lei, fiind suportate din titlul destinat „cheltuielilor de personal” al unității sanitare, cu încadrare în bugetul alocat pe anul 2021 pentru acest titlu.

Acordarea acestor stimulente financiare lunare se va stabili în baza unui regulament intern de acordare a stimulentelor financiare lunare, aprobat de Comitetul Director la propunerea compartimentelor de specialitate din cadrul SJU Vaslui.

Prin acordarea acestor stimulente financiare lunare personalului de specialitate se urmărește realizarea următoarelor obiective: atragerea de personal – tineri specialiști în serviciile cu deficit de personal; motivarea categoriilor de personal de specialitate competent împotriva migrării profesionale; stimularea personalului pentru creșterea indicatorilor de performanță și a veniturilor spitalului, precum și pentru implementarea și îmbunătățirea sistemului operațional de proceduri și protocoale ale spitalului.

 (Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*