Home » National » Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat: „Fără îndoială. Omicron va ajunge și în România”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat: „Fără îndoială. Omicron va ajunge și în România”

Aflat la o emisiune, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a făcut declarații despre situația pandemiei, a valului 5, despre care se spune ca va fi un amestec dat de tulpina nouă Omicron și de cea care e dominantă acum, Delta. „Fără îndoială. Omicron va ajunge și în România și este posibil ca o nouă creștere a cazurilor să se petreacă imediat după sărbători, începând din ianuarie, a declarat, vineri seara, la Digi24, 

 De asemenea, Arafat consideră luna ianuarie o perioadă critică pentru România: „E posibil ca luna ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creștere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în țară, cei care pleacă din țară în concedii și care se întorc. E posibil să vedem ce am văzut și după perioada verii, adică o creștere nouă a cazurilor și un val nou. Este posibil, nu este exclus”, a spus Raed Arafat.

Situația României, „cumva favorabilă” pe moment

„Situația noastră este cumva favorabilă în acest moment, pentru că nu avem zboruri directe cu zona care este mai afectată (de Omicron – n.r.), zona Africii de Sud. Am recuperat unii cetăţeni de acolo, sub un control foarte strict de carantinare, de testare, de toate aceste aspecte şi aşa am descoperit cele trei cazuri care oricum erau carantinate de când au intrat în ţară. După care s-a luat măsura ca cetăţenii ţărilor terţe, care nu sunt cetăţeni europeni, să nu poată intra în România la acest moment pe următoarele săptămâni, plus persoanele care vin de acolo, obligatoriu carantinare, indiferent de statusul lor de vaccinat, nevaccinat, testat, netestat se carantinează, cel puţin pentru 10 zile, cu un test la a opta zi. Aceste măsuri ar trebui să încetinească sau să limiteze intrarea variantei din zonele care sunt mai afectate”, a arătat Raed Arafat.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: