Home » National » Românii evită să mai meargă pe la centrele de vaccinare
Centrul de Vaccinare anti-COVID-19 din complexul expozitional Romexpo din Bucuresti poate fi vazut inaintea deschiderii pentru persoanele ce vor dori sa se imunizeze, marti 19 ianuarie 2021. EDUARD VANATORU / MEDIAFAX FOTO

Românii evită să mai meargă pe la centrele de vaccinare

Dorința românilor pentru imunizare se stinge încet și sigur. Numărul celor care au primit ieri, 5 decembrie, prima doză de vaccin, a fost de doar 6.020, cel mai mic nivel din 19 septembrie. Se înregistrează însă un nivel scăzut și al celor care au primit doza a II-a sau doza a III-a, nivelul total, de 32.734 de injecții fiind nu numai scăzut pentru o zi de weekend (când se fac de regulă mai multe vaccinuri), dar, cu excepția zilei de 1 decembrie, un nivel atât de scăzut nu a mai fost înregistrat de la finalul lunii septembrie.

Așa cum se observă, chiar și cu doza a III-a (booster) numărul celor vaccinați abia a depășit 1,6 milioane, deși sunt peste 3,8 milioane de persoane care au mai mult de șase luni de la doza a II-a și sunt eligibile.

Ministrul Sănătății a făcut astăzi două apeluri la vaccinare, unul înainte de ședința specială de la guvern și unul după, în care a arătat că imunizarea prin vaccinuri este cea mai sigură de a limita eventualele efecte ale sosirii în România a tulpinii Omicron.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*