Home » Administratie » UAT-urile care nu au închis șantierele au primit banii! Fălciu este pe lista beneficiarilor de sume

UAT-urile care nu au închis șantierele au primit banii! Fălciu este pe lista beneficiarilor de sume

Județul Vaslui a primit o nouă tranșă de bani pentru plata lucrărilor realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Cea mai mare sumă a fost a fost distribuită comunei Voinești, în valoare totală de 3.938.167 lei. De asemenea, printre UAT-urile care au mai încasat sume se numără Deleni (575.424 lei), Fălciu (285.310 lei), Vulturești (1.577.828 lei), Pungești (908.582 lei), Negrești (143.126 lei), Muntenii de Sus (183.622 lei) etc.

În cursul acestui an, șantierele deschise în comuna Fălciu prin PNDL 2 nu s-au închis din cauza lipsei de finanțare. Dacă în alte comunități constructorii au oprit lucrul la unele obiective de investiții, autoritățile locale din comuna Fălciu au vorbit cu constructorii că le vor plăti lucrările din fonduri proprii, după care vor deconta cheltuielile de la Ministerul Dezvoltării.

„Nu s-a oprit nimeni din lucru. Nici la cele două școli care sunt aproape gata și la dispensar se lucrează, pe drumurile finanțate prin PNDL. Se lucrează, nu am oprit nicio investiție! Nu s-a pus problema așa. Trebuie să faci treabă, de aceea ești pus în funcție. Dacă încep să mă plâng nu am rezolvat nimic, lucrurile trebuie să meargă înainte”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Una din investițiile importante de la nivel local vizează domeniul educației și întreaga comunitate așteaptă finalizarea acestor obiective.

„Vrem ca școlile să se termine, să nu mai facă copiii navetă, pentru că sunt condiții improprii. Le-am spus constructorilor că, dacă este o problemă, vom plăti de la bugetul local, după care vom lua banii înapoi de la Ministerul Dezvoltării, să putem duce la bun sfârșit invetițiile”, a mai spus Neculai Moraru.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: