Home » National » Un studiu realizat de IRES arată că aproape 70% dintre părinții cu copii sub 12 ani nu doresc să-i vaccineze pe cei mici

Un studiu realizat de IRES arată că aproape 70% dintre părinții cu copii sub 12 ani nu doresc să-i vaccineze pe cei mici

Conform celui mai recent studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) în parteneriat cu Edupedu.ro. circa 70% dintre părinții cu copii între 5 și 11 ani ar prefera să nu-și vaccineze copiii, dar aceștia să poată participa la cursuri în format fizic.

Procentul este mai ridicat (67%) în rândul părinților cu copii între 5 și 11 ani, dar mai scăzut (50%) în cazul celor cu copii între 12 și 18 ani, arată rezultatele.

  • Sondajul a fost realizat în perioada 18-25 noiembrie 2021, pe un eșantion de 897 de părinți care au copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani, reprezentativ la nivelul populație studiate, cu o eroare maximă tolerată de ± 3,3%. Metoda folosită pentru culegerea datelor – CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).
  • Sondajul a explorat pentru prima dată opiniile părinților de copii din grupa de vârstă 5-11 ani, în condițiile în care autoritățile au anunțat că vaccinul anti-SARS-CoV-2 va deveni disponibil în luna decembrie pentru această categorie de vârstă.

În timp ce 36% dintre părinții copiilor între 12 și 18 ani sunt în favoarea opțiunii de a-și vaccina copiii, iar aceștia să participe la cursuri în format fizic – părinții peste 46 de ani și cei cu educație ridicată sunt în proporții mai ridicate favorabili acestei opțiuni – doar 18% dintre părinții cu copii între 5 și 11 ani ar agrea o astfel de opțiune, potrivit studiului.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*