Home » Local » Cum să vă dresați cățelul pentru a sta în cușcă

Cum să vă dresați cățelul pentru a sta în cușcă

Nu este o pedeapsă să vă puneți cățelul într-o cușcă de câine. De fapt, specialiștii de la Purina spun că majoritatea câinilor preferă adesea să doarmă în locuri mici, închise și oferă câteva sfaturi în acest sens. Iată cum să-i obișnuiți cu propria lor cameră privată.

De ce dresajul în cușcă?

Dacă este dresat corect, un câine va petrece timp în cușca de câine atunci când nu sunteți în casă, ceea ce va stabili niște limite, precum și îl va împiedica să își facă nevoile pe covor: de obicei, câinilor nu le place să facă în același loc în care dorm.

Alegerea unei cuști de câine

Acest lucru este ușor. Vreți să fie mică, dar nu suficient de mică pentru a-l forța într-o singură poziție. Ar trebui să aibă suficient spațiu pentru a se ridica în picioare și a se întoarce. Mai mare și ar putea folosi un capăt pentru a se ușura și celălalt capăt pentru a dormi. Asigurați-vă că folosiți o pernuță sau o pătură pentru a face cușca de câine confortabilă.

Cum să vă dresați câinele pentru a sta în cușcă

  • Prezentați-i cățelușului dvs. cusca într-o situație de presiune scăzută, nu atunci când sunteți pe cale să plecați. Aruncați o recompensă înăuntru și lăudați cățelul atunci când intră în cușca de câine. Țineți ușa deschisă pentru ca el să se poată mișca și explora.
  • Scoateți-i zgarda înainte de a-l băga în cușcă. Nu vreți să se prindă de nimic, mai ales dacă aveți o cușcă metalică.
  • Puneți o recompensă în cușcă și folosiți un cuvânt simplu, pentru a-l obișnui cu comanda.
  • Pentru o asociere pozitivă, încercați să vă hrăniți cățelul în cușcă.
  • Creșteți încet-încet timpul pe care cățelul dvs. îl petrece în cușcă cu ușa închisă. Începeți prin a o închide doar pentru câteva momente și apoi creșteți. Asigurați-vă că îl lăudați în timp ce ușa este închisă.
  • Nu deschideți ușa dacă începe să scâncească. Acest lucru îl va învăța doar că atunci când scâncește va ieși din cușca de câine.
  • Regula de bază pentru a determina durata de timp în care cățelul poate sta în cușcă este de o oră pentru fiecare lună de vârstă, plus o oră. Astfel, dacă cățelul are 5 luni, poate sta în cușcă timp de 6 ore.
  • Indiferent de vârsta lui, NU îl lăsați în cușcă mai mult de 8 ore. Nu este corect să îl lăsați înăuntru atât de mult timp fără să-l lăsați să facă exerciții sau să se ușureze.
  • Nu uitați, cu cât stă mai mult timp închis, cu atât va avea nevoie de mai multă mișcare. Așa că nu folosiți niciodată acest lucru ca o modalitate de a evita să petreceți timp cu cățelul dumneavoastră.

Cum să vă ocupați de anxietatea de separare a cățelușilor

Dacă cățelul dumneavoastră zgârie la ușă, plânge sau latră excesiv, merge la baie în casă și/sau mestecă lucruri de fiecare dată când familia dumneavoastră pleacă din casă, este posibil să sufere de anxietate de separare.

Motivul pentru care unii căței dezvoltă anxietate de separare, iar alții nu, nu este pe deplin înțeles. Oricare ar fi cauza, este important să realizați că aceste comportamente nu sunt rău intenționate și că sunt probabil comportamente de panică sau alte comportamente de adaptare. Pedepsirea cățelușului nu va elimina anxietatea de separare. Adaptarea treptată a cățelușului dumneavoastră la singurătate este cea mai bună abordare.

Produse Purina vezi ofertele pe Emag

Prevenirea anxietății de separare

Este bine ca animalutul dumneavoastră să se simtă confortabil atunci când este singur acasă. Îl puteți ajuta să învețe acest lucru acordându-i puțin timp și urmând acești pași simpli. Începeți de îndată ce cățelul dumneavoastră vine acasă, dacă este posibil.

  • Cățeilor le place rutina. Elaborați un program pentru cățelul dvs. și asigurați-vă că familia dvs. îl respectă.
  • Practicați dresajul preventiv.
  • Oferiți-i întotdeauna cățelușului dvs. posibilitatea de a-și face nevoile, înainte de a-l închide în cușcă.
  • Dresați-vă cățelul să stea în cușcă. Atunci când este făcută în mod corespunzător, utilizarea unei cuști este o modalitate excelentă de a vă ajuta cățelul să rămână calm – și să nu aibă probleme!
  • Puneți-l în cușcă pentru perioade scurte de timp în timp ce sunteți prezent. De exemplu, atunci când vă uitați la televizor, puneți cățelul în cușca lui și așezați-o lângă canapea. Creșteți treptat timpul petrecut în cușcă. Recompensați comportamentul liniștit cu laude calme.
  • Începeți să vă lăsați cățelul singur în cușca lui. Începeți cu doar câteva minute la un moment dat. Creșteți treptat timpul petrecut singur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*