Home » National » Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, compară efectuarea testului de salivă cu testul de sarcină sau tăierea unghiilor

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, compară efectuarea testului de salivă cu testul de sarcină sau tăierea unghiilor

Pentru că foarte mulți părinți s-au plâns pe seama efectuării testelor de salivă ale copiilor, Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu le dă replică și  compară testele de salivă făcute de elevi cu cele de sarcină. Sau cu tăierea unghiilor. Spune că niciuna dintre aceste activități nu este un act medical.

„Marea majoritate a părinților au utilizat aceste teste. Am văzut că se cer doar testele pozitive sau toate. Mă interesează să știu că părinții raportează atunci când este un caz pozitiv, o suspiciune descoperită din timp și apoi confirmată poate genera un tratament că acești copii să nu dezvolte boli grave”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă are încredere în părinți, ministrul a răspuns afirmativ și a subliniat că „nu va milita pentru măsuri care sunt specifice unui sistem dictatorial”.

„Testul se poate asemăna și cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor. Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea unui test de sarcina făcut de o persoană sau cu tăierea unghiilor. Aș vrea să înțelegem toți, prevenția și încrederea nu pot fi înlocuite. Cei mai mulți părinți sunt responsabili, din ce în ce mai mulți părinți înțeleg că acest virus există”, a mai precizat acesta. 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*