Home » Administratie » Recepție de proiect! Construcția caselor sociale din suburbia Rediu a fost finalizată

Recepție de proiect! Construcția caselor sociale din suburbia Rediu a fost finalizată

Primăria Vaslui va recepționa în săptămâna viitoare proiectul ”Îmbunătățirea regenerării fizice și socio – economice a comunității din zona marginalizată – Case Sociale str. Octav Băncilă”. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că atunci când a fost depus pachetul de proiecte pentru dezvoltarea orașului, obligatoriu trebuia să facă parte și un program care să vizeze zonele marginalizate. Fără un astfel de proiect nu putea fi obținută finanțarea pentru celelalte investiții.

„Proiectul de acolo a avut și surse locale. La recepția lucrărilor vor veni reprezentanți de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și probabil de la minister și am zis că zona trebuie să arate altfel. Pentru zonele marginalizate sunt ghiduri obligatorii de realizat pentru autoritățile locale. Nu sunt întâmplătoare”, a explicat Vasile Pavăl.

Prin intermediul acestui proiect s-a dorit promovarea coeziunii sociale prin îmbunătățirea mediului construit, care să conducă la o creștere a calității vieții populației din zonă. Autoritățile locale au emis ordinul de începere a lucrului la construcția caselor sociale din suburbia Rediu a municipiului Vaslui în prima jumătate a acestui an, valoarea totală a investiției fiind de 3.880.561 lei. Pe lângă construcția de case sociale, în zonă au fost extinse rețelele de apă și canal, infrastructura rutieră a fost reabilitată, trotuarele au fost amenajate etc.

Primăria Vaslui a demarat în forță implementarea pachetului de proiecte depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pe Axa Prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Cele șapte proiecte aprobate la finanțare se ridică la suma de 161.624.021 de lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*