Home » National » Singura lebădă din Suceava a fost salvată de Pompierii ISU

Singura lebădă din Suceava a fost salvată de Pompierii ISU

Singura lebădă din Suceava a fost salvată de Pompierii ISU Suceava, care au scos la mal pasărea. Lebăda trăia în parcul de agrement de pe dealul Tătărași și, odată cu venirea iernii, risca să fie prinsă de gheață în mijlocul lacului.

Operațiunea a fost făcută la solicitarea membrilor unei asociații de protecție a animalelor, „Casa lui Patrocle”, care a dat curs cererilor primite de la suceveni.

„Balta a înghețat, paznicii parcului, oameni buni de altfel, au încercat în nenumărate rânduri s-o scoată la mal, fără succes, au spart și crusta de gheață să-i facă loc să înoate. De venit la mal vine, mai ales dacă-i hrănită, dar cum vrei s-o prinzi se îndepărtează. Că-i șmecheră”, au spus reprezentanții Asociației „Casa lui Patrocle”.

Lebăda se află în îngrijirea Primăriei Suceava din vară, după ce a fost donată de un cetățean.

„Lebăda a fost donată împreună cu un rățoi de rasă indiană alergătoare, care este deja la adăpostul de iarnă de câteva zile. Pe de altă parte, deși avea pregătit totul pentru a ierna cu bine, lebăda s-a încăpățînat să mai rămână pe lac, cât timp iarna s-a dovedit foarte blândă”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*