Home » Agricultura » Subvențiile pentru terenurile nelucrate vor fi suspendate! Vasluiul mai are în jur de 2.400 hectare de pârloagă

Subvențiile pentru terenurile nelucrate vor fi suspendate! Vasluiul mai are în jur de 2.400 hectare de pârloagă

Conducerea Ministerului Agriculturii a anunțat că subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) pentru fermieri vor fi blocate, dacă aceștia nu lucrează pământul. În perioada următoare, vor fi verificați beneficiarii de subvenții, iar producătorii agricoli care lasă pământul pârloagă  nu vor mai încasa sprijinul financiar.

La nivelul județului Vaslui mai există încă suprafețe agricole nelucrate. Cu toate că în ultimii ani sectorul agricol s-a dezvoltat accelerat, conform datelor Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, sunt înregistrate în jur de 2.400 hectare nelucrate. Dacă ne raportăm la numărul total de sate din județul Vaslui, care este de 450 de comunități, rezultă că pentru fiecare sat revine o suprafață de circa 5,5 hectare de pârloagă.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a precizat că suprafața de teren agricol nelucrată a scăzut de la an la an și este nesemnificativă dacă ne raportăm la suprafața arabilă a județului.

„Nu este o situație deosebită din acest punct de vedere. Observăm cu toții că arendașii, în fiecare an, mai arendează suprafețe agricole pe care le comasează. Din declarațiile reprezentanților APIA am înțeles că scade numărul celor care solicită subvenții de la APIA și crește suprafața de teren. Prin urmare, se comasează în fiecare an suprafețele agricole”, a spus Gigel Crudu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: