Home » Local » Distribuirea tichetelor de masă pentru cei vaccinați cu schema completă continuă

Distribuirea tichetelor de masă pentru cei vaccinați cu schema completă continuă

Potrivit Ordinului MS nr. 1863/2021 privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schemă complete de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare pot ridică tichetele masă în valoare de 100 ron de la unitatea la care s-a efectuat ultima doză de vaccinare, în termen de 6 luni de la dată vaccinării cu schemă completă.

Tichetul de masă are valabilitate în anul calendaristic în care a fost emis, cu excepția tichetului emis în perioada 1 noiembrie-31 decembrie a.c., ce poate fi utilizat până la dată de 31 decembrie a anului următor (2022), conform normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Prin urmare, persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare (două doze de vaccin Pfizer – BIONTech, ModernăAstra-Zeneca sau doză unică Johnson&Johnson) în perioada 03.09.2021-30.09.2021, sunt așteptate la unitatea la care s-au imunizat cu schemă completă, pentru a ridică aceste tichete ce au  termen de valabilitate dată de 31 decembrie 2021.

Menționăm  tichetele de masă pentru persoanele vaccinate în perioada mai sus amintită, au fost distribuite către centrele de vaccinare și cabinetele medicilor de familie, începând cu dată de 15 octombrie 2021. Tichetele de masă pentru persoanele vaccinate cu schemă completă de vaccinare în perioada 01.10.2021 – 31.10.2021, au fost distribuite către centrele de vaccinare în limita fondurilor alocate de către Ministerul Sănătățiiurmând  în cel mai scurt timp  fie acoperit întregul necesar. De asemenea, ne aflăm în curs de distribuire a tichetelor alocate lunii octombrie către cabinetele medicilor de familie și ambulatorii de specialitate, în aceleași condiții (distribuție în tranșe).

Tichetele de masă se ridică personal de către beneficiar, în baza cărții de identitate.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*