Home » Local » ACȚIUNI PREVENTIVE DESFĂȘURATE PENTRU COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19

ACȚIUNI PREVENTIVE DESFĂȘURATE PENTRU COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19

În perioada 6 – 8 decembrie 2021, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, 420 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Vaslui, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.

Au fost derulate 10 misiuni specifice și acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Altfel, în ultimele 72 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 145 de locații/medii de interes, peste 20 de societăți comerciale, peste 65 de mijloace de transport persoane, fiind totodată verificate peste 425 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 28 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 21.000 de lei.

 

Exemplificăm:

 

În cursul zilei de ieri, 8 decembrie 2021, începând cu ora 21:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Huși sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au intervenit și au sistat derularea unui eveniment privat (petrecere), organizat în sediul unei societăți comerciale, din municipiul Huși, județul Vaslui, cu participarea unui număr de 14 persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului, au aplicat față de organizatorii evenimentului dar și față de participanții identificați un număr de 14 de  sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*