Home » Agricultura » Bani pentru stupinele distruse de ploi! Peste 600 de apicultori vasluieni au solicitat sprijin de la stat

Bani pentru stupinele distruse de ploi! Peste 600 de apicultori vasluieni au solicitat sprijin de la stat

Agenția pentru Plăți și Intervenție înn Agricultură (APIA) Vaslui a înregistrat 626 cereri de sprijin, pentru ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol. Cererile au fost depuse în perioada 19 – 26 noiembrie 2021. Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt apicultorii – persoane fizice, apicultorii – persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, precum și apicultorii – persoane juridice.

„Responsabilii desemnați din cadrul APIA central întocmesc și transmit la Direcţia generală buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale până la data de 14 decembrie 2021, situația centralizatoare a sumelor aprobate de către centrele județene reprezentând ajutor de minimis”, a spus Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:
să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data 1 martie 2021; să aibă stupine înregistrate/autorizate la direcția sanitar-veterinară şi pentru siguranța alimentelor; să fie înregistrați în registrul unic de identificare și să dețină cod unic de înregistrare atribuit de către APIA. Cuantumul ajutorului este în valoare de 23,7 lei/familia de albine.Termen de plată a ajutorului de minimis este data de 31 decembrie 2021.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: