Home » Administratie » Bulevardul Traian a trecut de licitație! Primăria Vaslui investește 7,8 milioane de lei pentru reparații

Bulevardul Traian a trecut de licitație! Primăria Vaslui investește 7,8 milioane de lei pentru reparații

Primăria Vaslui declanșează reparațiile capitale pe strada Traian. De la Crucea Gării și până la Rondul de la Găzărie, una din cele mai importante artere rutiere ale orașului va fi modernizată. Devizul general al lucrărilor se ridică la suma de 7.874.311 lei (cu TVA). Prin realizarea obiectivului se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii de transport pe străzile supuse investiţiei, facilitând astfel mobilitatea populaţiei şi a bunurilor.

„A avut loc licitația și a fost desemnată firma care va executa proiectul. După ce vom semna contractul de lucrări, vom da drumul la reabilitarea străzii Traian. Traianul este legat de troleu, se va reabilita zona carosabilă, iluminatul, zona pietonală, vom construi locuri noi pentru parcarea mașinilor”, a punctat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Principalele lucrări propuse vizează: frezare strat uzură existent şi aşternere straturi mixturi asfaltice noi; demontare borduri din beton de ciment existente şi montare borduri noi din beton de ciment; aşternere a două straturi de mixturi asfaltice; delimitarea pistelor pentru biciclete se va realiza prin marcaje.

De asemenea, se urmărește înlocuirea băncilor şi coşurilor de gunoi rupte, deformate, fără fundaţii, degradate şi montarea de bănci din dulapi de lemn; scoaterea şi înlocuirea arborilor uscaţi, rupţi, care au coroana ce depăşesc spaţiul verde, aşternerea a 10 centimetri de pământ vegetal şi însămânţarea de gazon etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*