Home » Local » Iveștenii au cel mai îngrijit cimitir!

Iveștenii au cel mai îngrijit cimitir!

Locuitorii din satul Ivești se mândresc cu cel mai îngrijit cimitir din întreg județul, după ce Episcopia Hușilor i-a conferit recent acest titlu. Este vorba despre un concurs lansat de Episcopia Hușilor – ”Cel mai îngrijit cimitir” -, la care s-au înscris toate unitățile de cult care au în administrare cimitire proprii. Concursul a fost organizat de Episcopia Hușilor cu prilejul Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

Printre criteriile care au stat la baza evaluării unităților înscrise în concurs au stat modul de sistematizare a cimitirului, dar s-a ținut cont și de aspectul său general și de îngrijirea locurilor individuale de înmormântare. La nivelul fiecărui protopopiat a fost desemnat și premiat câte un câștigător, iar din aceștia, la nivelul Centrului Eparhial a fost validat locul I. Astfel, la nivelul Protopopiatului Vaslui, locul I a fost obținut de Parohia Chițoc – preot paroh Iulian Pilă; Protopopiatul Bârlad – locul I a fost câștigat de Parohia Ivești II – preot paroh Ioan Bârcău; iar în cadrul Protopopiatului Huși, primul loc a revenit Parohiei Crețești de Sus – preot paroh Radu Șopu.

La final, locul I la nivelul Episcopiei Hușilor a fost obținut de Parohia Ivești II (Protopopiatul Bârlad). Vineri, 10 decembrie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie a oferit părintelui Ioan Bârcău, în prezența membrilor Permanenței Consiliului Eparhial Huși, placheta omagială și un premiu, mulțumindu-i pentru atenția pe care o acordă spațiului în care odihnesc cei trecuți din această viață.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: