Home » Local » Au scăpat de noroaie! Drum asfaltat între localitățile Rânzești, Fălciu și Copăceana

Au scăpat de noroaie! Drum asfaltat între localitățile Rânzești, Fălciu și Copăceana

O nouă investiție în infrastructura rutieră a fost finalizată în comuna Fălciu. Este vorba despre un drum asfaltat cu o lungime de 17 kilometri, între localitățile Rânzești, Fălciu și Copăceana. În anii trecuți, acest drum era din pământ cu foarte  puțină piatră, iar în perioadele de iarnă sau cu precipitații circulația în zonă se făcea foarte greu. Lucrările au constat în amenajarea de rigole, podețe, semnalizare rutieră, pregătirea terasamentului, turnarea stratului de asfalt etc.

„Pot spune că este un vis împlinit. Ce diferență este între ce a fost la Copăceana și ce este acum! Proiectul este mare și are o valoare de 21 milioane de lei și a fost realizat pri Programul Național de Dezvoltare Rurală 1. Când vine vorba de investiții toți se interesează dacă sunt drumuri bune. Acest drum este bun și pentru agricultori care transportă cerealele etc.”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Din păcate, finalizarea acestei investiții coincide cu o scăderea accelerată a sporului demografic din zonă. În prezent, în satul Copăceana trăiesc 920 de persoane, iar în localitatea Rânzești sunt 1.000 de locuitori.

„Populația e în scădere drastică. Numai în anul acesta avem în jur de 40 de persoane decedate și numai 21 de nou născuți. Sperăm să vină acasă diaspora și să atenueze acest spor natural negativ al populației. În comuna Făllciu avem asfaltați circa 40 de kilometri și mai sunt de făcut în jur de 30 de kilometri, pentru a avea toate ulițele satelor asfaltate”, a mai spus Neculai Moraru.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: