Home » National » 67% dintre testele pozitive raportate săptămâna trecută au fost fals-pozitive

67% dintre testele pozitive raportate săptămâna trecută au fost fals-pozitive

Testarea elevilor a surprins pe toată lumea, mai ales când au venit rezultatele. Peste 67% din testele pozitive raportate de elevi joia trecută au fost fals-pozitive, anunță secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion. Oficialul a răspuns unei solicitări făcută de jurnaliștii acreditați pe lângă instituție și a precizat că, din cele 70 de teste RT-PCR care au fost făcute ca urmare a pozitivării testelor de salivă, 47 au ieșit negative.

„La testarea de joi au fost raportate 85 de teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 23 au fost confirmate RT-PCR, 47 au fost infirmate, iar pentru 15 nu avem răspuns încă”, a spus Sorin Ion.

Rata mare de teste fals-pozitive a fost remarcată și de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Sincer să fiu, într-adevăr, pentru mine e surprinzător de mare rata de teste fals pozitive. Testele fals negative, acolo înțeleg, dar pentru testele fals pozitive nu prea înțeleg. Cred că mai sunt încă probleme în obișnuința de a lucra cu aceste teste și chiar de a le interpreta”. 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*