Home » Local » Daruri pentru 320 de copii din localitățile vasluiene Voinești și Tupilați

Daruri pentru 320 de copii din localitățile vasluiene Voinești și Tupilați

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au ajuns, sâmbătă, 11 decembrie 2021, în județul Vaslui. Astfel că, 320 de copii din parohiile Voinești și Tupilați au primit haine, încălțăminte, dulciuri şi jucării. Copiii s-au bucurat de venirea voluntarilor care l-au adus cu ei și pe Moș Crăciun. Acțiunea s-a desfăşurat în cadrul Campaniei „Implică-te, împreună reușim mai mult!”.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a spus: „Caravana faptelor bune continuă să aducă bucurie copiilor din mediul rural, din mai multe zone ale țării. Dacă în urmă cu o zi ne-am aflat în județul Galați, de data aceasta am ajuns în județul Vaslui unde am bucurat alte câteva sute de copii. Aceștia ne-au așteptat cu nerăbdare deoarece l-am adus cu noi și pe Moș Crăciun. Pentru această activitate am avut de străbătut foarte mulți kilometri, dar bucuria sufletească este pe măsură. Am adus bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos în sufletele acestor copii. În desfășurarea acestei activități am fost sprijiniți de foarte multe persoane, în special de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale, dar și de  Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod” din București. Cu cât mai multe persoane se implică și sprijină activitățile noastre de voluntariat, cu atât mai multe persoane vom putea ajuta. Astfel, bucuria celor ce ajută se dăruiește celor ce primesc, odată cu darurile oferite. Este bucuria pe care Domnul Iisus Hristos o dăruiește tuturor, atât celor ce primesc cât și celor ce dăruiesc, căci numai <<Dăruind, vei dobândi!>>”

Părintele paroh ANDREI PETRU PINTILIE, Parohia Tupilați, județul Vaslui a menționat: „O activitate impresionantă a voluntarilor, iar zâmbetul copiilor, ochii lor frumoși când primeau câte un cadou este, poate, energia noastră, a tuturor. Mulțumim pe această cale voluntarilor și ne rugăm Bunului Dumnezeu să le poarte pașii către cât mai multe sate, către cât mai mulți copilași, către cât mai mulți oameni în nevoi, pentru că, astfel, nu putem decât să împărtășim iubirea lui Hristos, nu putem decât să dăruim din iubirea noastră și celorlalți care au nevoie de ea”.

 

Protopop VASILE LĂIU, Protopopiatul Bârlad, județul Vaslui a afirmat: „Ne aflăm în partea de vest a eparhiei Hușilor, în parohia Voinești, filia Lingurari și Obârșeni, unde, după cum ați putut vedea, este o zonă foarte populată din punct de vedere al tinerilor. Iată că peste 200 de copii au fost încântați când au auzit că vine Moș Crăciun și le aduce  cadouri. Sunt rare în aceste zone astfel de acțiuni, ne aflăm la peste 50 de km de o localitate urbană, de Bacău, Vaslui sau de Bârlad. Sunt în aceste zone unii oameni care nu au ajuns la oraș poate și de 20 de ani, de aceea pentru unii dintre ei acest eveniment a fost un lucru extraordinar. În numele acestor săteni mulțumim tuturor celor care s-au implicat și ne rugăm ca Dumnezeu să răsplătească dragostea, jertfa și dărnicia acestora.”

Părintele paroh GABRIEL LUCHIAN, Parohia Voinești, județul Vaslui a declarat: „A fost o zi binecuvântată, spunem noi, pentru parohia Voinești, pentru că nu ne-am așteptat să se întâmple un astfel de eveniment. Parohia este, după cum se știe, foarte săracă. Ne aflăm într-o zonă mai izolată de restul lumii, departe de oraș, unde mulți dintre locuitori nici nu pot să ajungă. Din acest motiv, pentru copii a fost o binecuvântare această zi. Mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în această acțiune. Sunt binevenite aceste daruri acum, în preajma sărbătorilor de crăciun. O să îi pomenim în rugăciunile noastre pe voluntari, au oferit cea mai mare bucurie pentru copiii aceștia sărmani”.

Din luna martie a anului trecut până în prezent, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 351 acțiuni și au sprijinit în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” peste 8.500 de familii.

Numai în prima parte a acestei luni au fost oferite daruri la peste 600 de copii, din județele: Prahova, Galați și Vaslui. Acțiunile voluntarilor vor continua și în perioada următoare.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*