Home » Local » Pachete pentru Crăciun! Vasluienii trimit rudelor din străinătate preparate din carne de porc și vin

Pachete pentru Crăciun! Vasluienii trimit rudelor din străinătate preparate din carne de porc și vin

În preajma Sărbătorilor de Crăciun, familiile din județul Vaslui își alimentează rudele din străinătate cu produse tradiționale specifice sezonului. Din pachetele care sunt trimise peste graniță fac parte cu precădere preparate din carne de porc și vinul tradițional. Constantin Galeru, primarul comunei Oltenești, a spus că are multe persoane din comună plecate la lucru în străinătate, iar cei care nu reușesc să vină acasă primesc din țară cele necesare.

„O parte din cei plecați reușesc să vină acasă de sărbători, o parte nu. Dar cei de acasă întotdeauna le pregătesc pachete cu produse tradiționale, pentru ca și ei să simtă Crăciunul așa cum îl simt cei de acasă. Este vorba despre produse din carne de proc și vinul tradițional, care ajung pe masa celor din străinătate. Și noi în comună ornăm toate satele pentru ca populația să să se bucure de sărbători. Am îmbunătățit iluminatul public cu lămpi cu leduri, iar pe lângă aceste montăm și ghirlande”, a spus Constantin Galeru.

Comuna Olteneşti este aşezată între pâraiele Crasna şi Lohanîntr-o regiune deluroasa, fiind înconjurată de păduri ce se întind spre Huşi şi prezintă un relief cu multe vai, pâraie, şi dealuri unde există condiţii pentru păşunat şi agricultură. Aşezată de o parte şi de alta a râului Lohan, are în componenţa un număr de şase sate, Olteneşti reşedinţa de comună, Târzii, Pîhna, Vineţeşti, Curteni şi Zgura. Comuna Olteneşti se învecinează: la est comuna Hoceni, la sud comuna Albeşti, la vest comuna Munteni de Jos, la nord- vest comuna Tanacu, la nord comuna Tătărăni, iar la nord-est comuna Creţeşti.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: