Home » Local » Bătrâni fericiți! 50 de persoane în vârstă din comuna Hoceni vor avea un Crăciun îmbelșugat

Bătrâni fericiți! 50 de persoane în vârstă din comuna Hoceni vor avea un Crăciun îmbelșugat

Bătrânii care sunt îngrijiți la domiciliu printr-un proiect european derulat de Primăria Hoceni vor avea parte de sărbători adevărate. Autoritățile locale au luat măsuri suplimentare pentru ca de Sărbătoarea de Crăciun la aceste persoane în vârstă să nu le lipsească nimic. Casele vor fi ornate, vor fi asigurate produsele alimentare specifice de sărbători etc.

„Sunt bucuros că derulăm acest program pentru 50 de bătrâni din comuna noastră. Prin activitatea celor 25 de angajați din cadrul proiectului vrem să aducem un sentiment de bucurie și satisfacție acestor persoane. De sărbători, bătrânii să aibă tot ce le trebuie! Casele să fie îngrijite, să fie ornate, să aibă pe masă tot ce este nevoie.  Să avem grijă de acești bătrâni, care au dus-o greu în toate comunitățile din țară”, a spus Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

În comuna Hoceni se desfășoară un proiect cu fonduri europene în domeniul social. Astfel, 25 de persoane angajate în cadrul proiectului îngrijesc la domiciliu 50 de bătrâni din localitate. Proiectul se intitulează „Bătrânețe fericită” și constă în prestarea un set de servicii zilnice către persoanele în vârstă: curățenie, igienă personală, cumpărarea de medicamente, cumpărături de la centrele comerciale, asigurarea hranei etc.

„Cu bani europeni am ajuns să îngrijim bătrânii din România! Să nu mai meargă locuitorii din Hoceni în alte țări să îngrijească bătrâni, ci să rămână la noi în comună pentru a îngriji bătrânii noștri. Locuitorii se arată mulțumiți de proiect. Pentru bătrâni este foarte important că li se deschide o ușă și au cu cine vorbi. Voi mai promova astfel de proiecte, deoarece sunt mulți bătrâni singuri, cu venituri reduse și avem posibilități de ai ajuta”, a mai spus  Vasile Țabără.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: