Home » Local » O scurtă istorie a jocului rummy

O scurtă istorie a jocului rummy

Iubitorii de jocuri de jocuri din întreaga lume se bucură de rummy, de câteva secole deja. Fantasticul joc are numeroase variante, care se joacă în diferite părți ale lumii. Oricare ar fi numele acestor versiuni de rummy, aspectele de bază sunt mai mult sau mai puțin similare.

Toate jocurile de rummy sunt, în esență, jocuri de îmbinare a pieselor. Scopul este de a îmbina piesele din mână în secvențe și/sau seturi relevante, prin extragerea și aruncarea pieselor. Progresele în știință și tehnologie au dus la apariția de rummy sau remi online, magnificul avatar tehnologic al jocului tradițional de piese de îndemânare. Există o serie de ipoteze variate cu privire la originea și istoria jocului de piese rummy. Însă câți dintre noi au o idee despre evoluția acestui joc uimitor?

Jocul a luat naștere în Spania

Cea mai populară și larg acceptată propunere despre rummy este că acesta a evoluat din „Conquian”, un joc care își are originea în Spania sau în Mexic. Se crede că spaniolii l-au inventat și că acesta s-a mutat în America odată cu emigranții spanioli. Se spune că s-a răspândit în toată America în secolul al XIX-lea. Conquian este considerat a fi primul exemplu de rummy, din care s-au dezvoltat toate celelalte variante de rummy.

Ce se întâmplă cu conexiunea asiatică?

Cele mai multe dintre credințele populare despre originea rummy-ului îl leagă fie de Europa, fie de America de Nord. Cu toate acestea, există și o altă noțiune care leagă jocul de Asia. În China exista un joc de piese cunoscut sub numele de „Mahjong” în urmă cu aproape o mie de ani. Acesta se juca în același stil ca și rummy. Acest fapt stă la baza afirmației că rummy își are originea în China. În secolul al XIX-lea, același joc a ajuns să fie cunoscut și sub alte nume, cum ar fi „Khanhoo” și „Kon Khin”. Chinezilor le plăcea să îl joace. Prin urmare, există posibilitatea ca jocul de rummy să fi luat naștere în Asia și să fi ajuns ulterior în India. O teorie speculează că rummy a evoluat din jocul japonez „Hanafuda”, care a fost dezvoltat de portughezii care au călătorit în Japonia.

Are vreo legătură cu pokerul?

O altă presupunere este că un format de poker numit Whiskey Poker a evoluat în rummy. Se percepe că fostul joc era destul de asemănător cu rummy-ul contemporan. Mai târziu, a ajuns să fie cunoscut sub numele de Rum Poker și, în cele din urmă, rummy.

A existat în timpul Primului Război Mondial?

În Ungaria, ziarele au relatat despre prezența rummy-ului după Primul Război Mondial. Cu toate acestea, a apărut probabil în jurul anului 1915 – la mesele cafenelelor din divizia Pest a orașului Budapesta. În curând a devenit un favorit al locuitorilor. Așadar, se poate presupune că exista în timpul Primului Război Mondial.

De ce a devenit acest joc atât de popular?

Jocul este destul de ușor de învățat și de jucat, dar totuși foarte interesant. În plus, nu este nevoie de nimic, cu excepția unui set de piese și a colegilor de joc. Jocul simplu lansează noi provocări de fiecare dată când este jucat. Jucătorii trebuie să își aplice resursele mentale pentru a juca bine jocul. Era un mod destul de atractiv de a se distra într-o epocă în care opțiunile de distracție erau limitate. Jocul a căpătat o mare popularitate în anii 1930, când era jucat cu mult zel de renumite vedete de la Hollywood. Popularitatea jocului a cunoscut o creștere în timpul Marii Depresiuni, când masele preferau să stea în casă și să se distreze jucând jocuri ieftine.

Cum a primit jocul numele de rummy?

Se crede că cuvântul „rummy” provine de la cuvântul „rum”, care în argoul britanic înseamnă ciudat, deosebit, straniu sau ciudat. S-ar putea să fi fost modul în care britanicii au văzut inițial jocul. Mulți oameni cred că ar fi putut veni și de la „Rum Poker”, deoarece se presupune că acest joc este strămoșul tuturor jocurilor de rummy. Se crede, de asemenea, că numele a venit de la băutura alcoolică rom, deoarece la început jucătorul învins trebuia să plătească pentru următoarea rundă de băuturi.

Nu putem fi foarte siguri în ceea ce privește originea, evoluția și istoria jocului extrem de amuzant. Cu toate acestea, ceea ce este sigur este că jocul a depășit toate granițele pentru a căpăta un farmec universal. Oameni de toate vârstele și de toate naționalitățile adoră să se dedice acestei pasiuni captivante. Un alt aspect demn de luat în seamă este că, odată cu trecerea timpului, interesul oamenilor pentru rummy nu s-a diminuat. De fapt, acesta s-a catapultat de-a lungul anilor, iar acum, jocul stabilește noi repere cu rummy online care bate toate recordurile anterioare.

%d blogeri au apreciat: