Home » Administratie » Scăpăm greu de ruine! Primăria Vaslui reia demersurile la Ministerul Agriculturii

Scăpăm greu de ruine! Primăria Vaslui reia demersurile la Ministerul Agriculturii

 

Începând din anul viitor, Primăria Vaslui va solicita Ministerului Agriculturii preluarea unor clădiri care se află în paragină. Este vorba despre Casa Agronomului și fostul Oficiul pentru Consultanță Agricolă. În ultimii ani, municipalitatea a transmis adrese către Ministerul Agriculturii, prin care a solicitat preluarea în domeniul public al municipiului a celor două imobile. Chiar dacă au fost promisiuni din partea Ministerului Agriculturii că este de acord să cedeze autorităților locale cele două locații destinate fermierilor, până la această dată nu s-a concretizat nimic.

„Mă voi adresa din nou Ministerului Agriculturii, pentru că am avut promisiuni că vom primi aceste clădiri care acum sunt în paragină. Nu am găsit până acum soluția ca aceste clădiri să vină spre autoritățile locale. Mai este și Palatul Copiilor ce ține de Miisterul Educației și acolo avem aceeași chestiune: clădirea se autodemolează și nu am găsit soluții. Mai este vorba si de infrastructura de la Clubul Sportiv Viitorul sau Sala Sportului.  Toți au spus descentralizare, dar dați-le să le facem”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În urmă cu mai mulți ani, s-a încercat repararea celor două clădiri, În cazul Casei Agronomului, situată pe strada Eternității nr.1, după ce a fost decopertată tencuiala și tâmplăria exterioară, lucrările au fost sistate din lipsă de finanțare. Același lucru s-a întâmplat și cu fostul Oficiu pentru Consultanță Agricolă, situat pe strada Călugăreni nr. 4.

Primăria Vaslui dorește să renoveze cele două  clădiri și să le pună la dispoziție specialiștilor care lucrează în sectorul agricol.

 (Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: