Home » National » Evenimentul „Ai cumva o păturică?” te așteaptă sâmbătă la Iași pentru a încălzi un animăluț

Evenimentul „Ai cumva o păturică?” te așteaptă sâmbătă la Iași pentru a încălzi un animăluț

Ai deja un animăluț acasă sau pur și simplu nu îți poți lua unul? Atunci ajută celelalte animale care nu au norocul unui stăpân și oferă-le puțină căldură în această iarnă. Dacă poți oferi din puțin tău o păturică pentru animale, poți merge sâmbătă, 18 decembrie 2021, între orele 13:00 și 15:00, ca de obicei, în parcarea Centrului Comercial Felicia din Iași.

Evenimentul este organizat anual de agenția Argo pentru padocurile din Iași și din jurul orașului și are ca scop strângerea de alimente, pături, haine vechi, covoare, medicamente (pipete antiparazitare) și produse de curățenie pentru câinii și pisicile fără stăpân. Padocurile care au cel mai mult nevoie ajutor sunt adăposturile din Târgu Frumos și Miroslava, alături de Căsuța Pisicească și Asociația MaxDog, care nu beneficiază de sprijinul financiar și logistic al autorităților publice.

Cele aproape 800 de animale fără stăpân din aceste padocuri au deja o iarnă foarte grea, pe care inițiatorii evenimentului își doresc să o facă mai ușoară, cu ajutorul comunității din Iași. Unele padocuri au și câteva nevoi speciale pentru animalele pe care le au în grijă: păturele absorbante, materiale de construcție, fân, lucernă și morcovi pentru cai, măgăruși și oițe.

Cu ajutorul voluntarilor care s-au alăturat cauzei, anul trecut s-au strâns peste 9 tone de hrană pentru căței și pisici (atât umedă, cât și uscată), 7 metri cubi de pături și alte textile, snack-uri pentru căței și produse de curățenie.

Pe lângă lucrurile materiale, organizatorii „Ai cumva o păturică?” recomandă și donația de iubire, materializată prin adopție. #adoptdontshop nu este doar un hashtag, este un statement. De asemenea, persoanele juridice pot dona 20% din impozitul pe venit către asociațiile de protecția animalelor.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*