Home » Administratie » Iluminat cu leduri și ghirlande noi, instalate de Crăciun în orașul Negrești

Iluminat cu leduri și ghirlande noi, instalate de Crăciun în orașul Negrești

Primăria Negrești va semna în următoarele zile contractul de execuție al proiectului a reabilitare a iluminatului public. Investiția se ridică la peste 1,4 milioane de lei și constă în înlocuirea tuturor lămpilor din oraș cu corpuri de iluminat cu leduri. Unul din avantajele proiectului este că se va plăti mai puțin pentru iluminatul public stradal, cheltuielile urmând să se reducă undeva pe la jumătate. De asemenea, un alt avantaj este cel al calității iluminatului stradal public.

„Vom avea un sistem de iluminat mult mai bun. La acest proiect se adaugă și iluminatul specific sărbătorilor, pentru care noi am achiziționat cu bani de la bugetul local instalații noi”, a spus Cristi Rusu, primarul orașului Negrești.

Pe lângă aceste proiecte, autoritățile locale au mai derulate și alte investiții. Unul din obiective a vizat reabilitarea malului drept al râului Bârlad, lucrare care a fost finalizată cu fonduri de la Guvernul României pe situații de urgență. După ce toate actele vor fi semnate, în următoarele zile lucrarea va fi recepționată.

De asmenea, un alt proiect încheiat este reabilitarea termică și montarea unei centrale cu gaz la Grădinița ”Prichindelul” din orașul Negrești. Până acum, a fost găsită o altă locație pentru clasele de grădiniță pentru a desfășura activitatea zilnică.

„Am avut în acest an destule investiții lansate în execuție. Dacă la începutul anului au demarat proiectele, acum unele vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, iar altele se vor prelungi și în anul viitor”, a mai spus Cristi Rusu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*