Home » Administratie » Investiție de 2,8 milioane de lei pentru modernizarea stației de tratare a levigatului de la depozitul Roșiești

Investiție de 2,8 milioane de lei pentru modernizarea stației de tratare a levigatului de la depozitul Roșiești

Consiliul Județean Vaslui va aproba planul de investiții pentru anul 2022, pentru sistemul integrat de management al deșeurilor solide. Astfel, va fi investită suma de 2.800.000 lei pentru completarea stației de tratare a levigatului cu o treaptă suplimentară, lucrări care se finanțează din Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare. Prin completarea stației de la depozitul ecologic Roșiești cu o treaptă suplimentară, aceasta va ajuta procesul de epurare a stației existente și va avea ca rezultat o creștere a cantității de levigat tratat și evacuat la parametrii stabiliți de către instituțiile abilitate în gestionarea apelor.

Reamintim că Garda de Mediu Vaslui a amendat cu suma de 100.000 de lei operatorul depozitului de deșeuri CMID Rosiești, pentru poluarea din data de 29 iunie 2021. Gabriel Laic, comisar șef al Gărzii de Mediu Vaslui, a precizat că această este cea mai mare amendă acordată în județul Vaslui pentru încălcarea normelor de mediu.

„După poluare, noi am pus măsură să își dubleze sistemele de siguranță, lucru pe care l-au făcut. De asemenea, am cerut să fie anulate niște conducte de siguranță. Măsurile au fost realizate și poluarea accidentală cu levigat nu mai are cum să se mai întâmple. În acest moment, stația de epurare din cadrul depozitului de la Roșiești este nefuncțională. Am dat termen de două luni pentru remedierea tuturor problemelor.. Sistemul integrat de gestionare a deșeurilor din județul nsotru este funcțional și trebuie să îl perfecționăm”, spunea Gabriel Laic.

CJ Vaslui finalizează, la sfârșitul acestui an, fazarea proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui” (SMID). Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat în data de 14 aprilie 2011 și a beneficiat de o finanțare de aproximativ 40 milioane de euro, prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007 – 2013. La finalizarea exercițiului bugetar europen 2007-2013, lucrările nefinalizate din cadrul proiectului și plățile pentru obiectivele de investiții realizate au fost fazate pe Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*