Home » Administratie » Investițiile continuă! Vasluiul va deveni un centru de producție și distribuție a apei

Investițiile continuă! Vasluiul va deveni un centru de producție și distribuție a apei

Actualul proiect privind extinderea și reabilitarea sistemului de canal din municipiul Vaslui va fi urmat de alte două etape de investiții. Unul din programe vizează rezolvarea problemelor legate de înmagazinarea apei potabile. Cum cantitatea de stocare nu este suficientă, pe lângă cele două rezervoare existente se vor mai construi alte două rezervoare, care vor ajuta la echilibrarea presiunii din sistem.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că în a treia etapa a investițiilor se urmărește definitivarea extinderii rețelei de apă și canal în tot orașul.

„Ultima etapă a programului de apă și canal va cuprinde zonele de extinderea care nu au fost prinse în primul proiect. Se va extinde apa din municipiul Vaslui pentru mai multe UAT-uri din jur. Astfel, Vasluiul va deveni un centru de producție și distribuție a apei”, a explicat Vasile Pavăl.

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA.

În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: