Home » National » Ministerul Afacerilor Interne va achiziționa două avioane pentru transportul pacienților. Prețul acestora: 25 de milioane de euro fără TVA

Ministerul Afacerilor Interne va achiziționa două avioane pentru transportul pacienților. Prețul acestora: 25 de milioane de euro fără TVA

Ministerul Afacerilor Interne vine în ajutorul pacienților aflați în stare gravă care au o șansă de supraviețuire în străinătate.  Ministerul Afacerilor Interne va achiziționat două avioane pentru transportul pacienților cu echipă de terapie intensivă cu suma de 25 de milioane de euro fără TVA, din fonduri europene. Acordul-cadru a fost semnat, vineri dimineață, iar aparatele de zbor urmează să fie recepționate până la finalul anului 2022.

„Azi mai facem un pas. La MAI operăm două avioane în acest moment, au peste 20 -30 de ani, funcționează dar trebuie înlocuite cu ceva mai performant. Cele două avioane au fost obținute prin donație. La acest moment achiziționăm două avioane noi, folosind fondurile europene. S-au prezentat două companii din SUA la licitație, compania Bombardier a câștigat licitația”, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, raed Arafat.

Raed Arafat a precizat că avioanele vor permite transportul a doi-trei pacienți, cu echipă de terapie intensivă.

„Are posibilitatea să transporte cu plămân artificial, nou născuți, care necesită îngrijiri de terapie intensivă pe timpul zborului”, a adăugat șeful DSU.

Avioanele sunt de rază medie, astfel că vor acoperi tot teritoriul european și urmează să intre în dotarea MAI către sfârștiul anului 2022.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*