Home » Local » Dor de casă! Capra pe prăjină din Todirești va juca și pentru cei veniți de la muncă din străinătate

Dor de casă! Capra pe prăjină din Todirești va juca și pentru cei veniți de la muncă din străinătate

La fel ca în fiecare an, autoritățile locale din comuna Todirești se pregătesc să primească cum se cuvine pe locuitorii comunei plecați la muncă în străinătate. Multe persoane s-au interesat deja care sunt restricțiile în ceea ce privește pandemia de coronavirus și și-au exprimat dorința de a vede obiceiurile și datinele de la sărbătorile de iarnă.

Primăria Todirești a pregătit ansamblul popular, muzică de fanfară, vin fiert, țiucă și colaci pentru toți cei care vor veni la distracție. Anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus nu a mai fost organizat spectacolul anual de obiceiuri de iarnă din comuna Todirești.

„Este un efort foarte mare din partea celor care pleacă la muncă în străinătate și îi apreciez pe acești oameni. Ei se sacrifică departe de familie și prieteni pentru a asigura celor dragi un trai mai bun, să facă o casă, aă aibă ce pune pe masă, să poată ține copiii la ștudii atât în țară cât și în străinătate. Noi avem în comună capra pe prăjină, care este unicat în România și poate în lume, avem harapi, urși și dansatori, care ne reprezintă la spectacole în județul Vaslui și în alte zone din țară”, a spus Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*