Home » National » Omul de știință american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe, atrage un semnal de alarmă: „Omicron se dezlănţuie în lumea întreagă”

Omul de știință american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe, atrage un semnal de alarmă: „Omicron se dezlănţuie în lumea întreagă”

Specialiștii atrag un semnal de alarmă! Renumitul om de ştiinţă american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, a avertizat că varianta Omicron a COVID-19 „se dezlănţuie” în întreaga lume, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la numărul de americani încă nevaccinaţi, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Acest virus este extraordinar”, a spus Anthony Fauci la postul CNN, referindu-se la viteza sa de răspândire. „Va prelua conducerea” şi „vom avea câteva săptămâni sau luni grele pe măsură ce ne apropiem de iarnă”, a subliniat omul de ştiinţă.

„Se răspândeşte foarte repede, literalmente în lumea întreagă şi fără îndoială în ţara noastră”, a adăugat el la canalul ABC, îngrijorat că aproape 50 de milioane de americani eligibili sunt în continuare nevaccinaţi.

„Când aveţi acel nivel de vulnerabilitate şi aveţi un virus ca Omicron care se răspândeşte atât de repede, este foarte probabil ca în unele regiuni ale ţării să vedem o presiune importantă asupra sistemului spitalicesc, precum şi asupra lucrătorilor din sănătate care vor fi epuizaţi din această cauză”, a spus el, îndemnându-i pe americani să se vaccineze şi să primească doza de rapel.

 

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*