Home » National » Conform unui studiu, chiar și persoanele asimptomatice sau cele care au avut o formă ușoară COVID-19 rămân cu sechele

Conform unui studiu, chiar și persoanele asimptomatice sau cele care au avut o formă ușoară COVID-19 rămân cu sechele

Conform unui studiu realizat de Clinica Universitară din Mainz, aproximativ 40% dintre persoanele care s-au îmbolnăvit și vindecat de Covid-19 suferă de sechele care durează mai mult de șase luni de la vindecare. Potrivit cercetătorilor Clinicii Universitare din Mainz, în aceste situații nu sunt neapărat pacienţii cu formă gravă. Cei afectaţi pot fi chiar persoanele asimptomatice sau cei care au trecut relativ uşor prin boală.

În 35% dintre cazurile studiate, cei afectaţi nici măcar nu ştiau că au avut Covid-19 până când au fost supuşi unui test de anticorpi, au precizat într-un comunicat cercetătorii care au realizat acest studiu. Unele dintre simptomele persistente cele mai comune sunt oboseala, tulburările de memorie, dureri articulare, diminuarea gustului şi a mirosului şi dificultăţi respiratorii, deşi încă nu există un tipar clar şi nici nu s-a ajuns la o definiţie unitară privind sindromul.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: