Home » National » Florin Cîțu, despre implementarea obligativității certificatului verde la locul de muncă: „Suntem pe 20 decembrie și nu avem legea cu certificatul verde. Timpul curge în defavoarea noastră”

Florin Cîțu, despre implementarea obligativității certificatului verde la locul de muncă: „Suntem pe 20 decembrie și nu avem legea cu certificatul verde. Timpul curge în defavoarea noastră”

Florin Cîțu își dorește cu ardoare implementarea certificatului verde. Ieri, aflat la o emisiunea TV, acesta a declarat:

„Suntem pe 20 decembrie și nu avem legea cu certificatul verde”, a spus Florin Cîțu  în contextul în care legea inițiată de PNL a fost respinsă de PSD în Parlament, iar guvernul încă nu a definitivat forma unei legi care să fie adoptată prin asumarea răspunderii. „Timpul curge în defavoarea noastră”, a spus președintele PNL. În ceea ce privește decizia de a se acorda un număr de 15 teste pentru cei care lucrează în sectorul bugetar, președintele Senatului o consideră discriminatorie: „Nu se poate să aloci resurse din buget pentru sectorul bugetar, dar resurse pe care le luăm de la privați. Și pe privați să-i penalizăm”, a punctat Cîțu.

„Partidul Național Liberal este foarte atent când este vorba de bani publici. În acest caz, să propui teste gratuite pentru angajații la stat… O discriminare, ca cei din privat să plătească bani pentru teste făcute de cei din sectorul bugetar. Asta merge împotriva a tot ce noi liberalii susținem. Trebuie să avem niște principii pe care ne ghidăm. Ori plătim pentru toată lumea, cum am avut discuția și la salarii – nu poți să alegi doar două, trei sectoare și pentru ceilalți să nu le crești salariile. Dacă vrei să crești salariile, discutăm și creștem la toată lumea, Dacă nu, nu crești la nimeni, pentru că creezi mai multe probleme”, a declarat Cîțu. 

„Dacă premierul va lua o decizie să-și asume responsabilitatea pentru o astfel de lege, va veni, ne va explica și apoi cu siguranță va avea argumentele clare. Timpul este unul dintre argumente, că nu mai este timp mult până la finalul anului, și atunci vom merge mai departe. Sper că se caută varianta optimă. Știu că premierul a spus că vrea să aibă certificatul verde până la finalul anului. Prin asumarea răspunderii se poate”, a mai adăugat acesta. 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*