Home » Administratie » Loturi de teren pentru tinerii din municipiul Vaslui, care vor să își construiască case

Loturi de teren pentru tinerii din municipiul Vaslui, care vor să își construiască case

Consiliul Local Vaslui va aproba în ședința ordinară din această săptămână Planul urbanistic zonal (PUZ) pentru ”Parcelare și dezvoltare zonă de locuințe individuale”, str. Dimitrie Cantemir. Loturile rezultate se adreseaza tinerilor până în 35 de ani, care solicită o suprafaţă de teren în baza legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală și a normelor metodologice de aplicare a acesteia prin HG 896/2003.

„Amplasamentul imobilului studiat prin PUZ se află în intravilanul municipiului Vaslui, având suprafaţa de 11.195,00 mp și categoria actuală de folosinţă arabil și curţi construcţii. La terenurile studiate se propune realizarea accesului din str. Dimitrie Cantemir și printr-o nouă bretea de circulaţie”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

În ceea ce privește amplasare în interiorul parcelei, se recomandă evitarea orientării spre nord a dormitoarelor. Se va elabora un proiect tip pentru locuinţele cuplate, care să permită execuţia acestora și individual. Proiectul tip va avea variante separate pentru locuinţele cu fața către nord și care vor avea o parte de vitraje spre alte direcţii cardinale.

Toate clădirile vor fi încadrate în gradul II de stabilitate la incendiu (se pot executa clădiri cu mansarda doar pe loturile 1 și 18). Regimul de aliniere propus reprezintă limita de construire a clădirii. Sunt permise retrageri pe orizontală, cu condiţia respectării aliniamentului propus.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*