„Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituție, dar acesta trebuie să fie pașnic și să se încadreze în limitele legii. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne și i-a cerut să protejeze integritatea instituțiilor statului, aplicând legea și descurajând orice tip de violență, având ca prioritate protejarea românilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Aceasta este prima reacție a Executivului cu privire la faptul că protestatarii AUR au reușit să pătrundă cu forța în curtea Parlamentului și au vandalizat mai multe mașini, în timpul manifestației de astăzi împotriva certificatului verde Covid.

Anterior acestei informări de presă, George Simion (AUR) a anunțat că protestul se va muta de la Parlament la Guvern, inclusiv pe parcursul următoarelor zile: „Protestul de la Parlament s-a terminat, ne mutăm la Guvern la domnul Ciucă. El vrea să-și asume răspunderea pe Certificatul verde. Respingem această cale de a impune certificatul fără vot. Vom continua la domnul Ciucă.”