Home » National » UNICEF a livrat mii de materiale de protecție personală Spitalului Universitar de Urgență București și Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”

UNICEF a livrat mii de materiale de protecție personală Spitalului Universitar de Urgență București și Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”

Astăzi, UNICEF a livrat câteva mii de materiale de protecție personală către Spitalul Universitar de Urgență București și către Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, într-o acțiune derulată ca parte a activităților întreprinse de organizație pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Livrările vor continua în această săptămână și către alte instituții medicale din București, dar și către comunități din județele Brașov și Bacău.
Valoarea materialelor de protecție personală, în greutate totală de 7,5 tone, livrate în această săptămână este de 273.000 de dolari, materialele fiind primite de Reprezentanța UNICEF în România de la Divizia de procurare a organizației din Copenhaga.
„Prin această acțiune concretă, UNICEF furnizează materiale de protecție esențiale profesioniștilor dedicați care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19. Sistemul medical din România a fost, în ultimele luni, solicitat la maximum și suntem bucuroși că putem contribui, prin aceste materiale, la protecția celor care muncesc neobosit pentru a proteja sănătatea persoanelor celor mai vulnerabile. Să nu uităm însă că vaccinurile oferă cea mai eficientă protecție, pentru noi și pentru cei dragi, împotriva COVID-19”, a declarat Gabriel Vockel, Reprezentant adjunct al UNICEF în Romania.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*