Home » Uncategorized » 67% dintre angajații din învățământ sunt de acord cu greva generală de la data de 10 ianuarie 2022

67% dintre angajații din învățământ sunt de acord cu greva generală de la data de 10 ianuarie 2022

Se pare că nemulțumirile angajaților din învățământ nu vor avea prea curând o rezolvare. Mărirea de salariu la care toți visează va fi doar de 65 de lei, fapt considerat umilitor. În aceste condiții, ei iau în calcul declanșarea protestelor, anunță sindicatele din învățământ.

67% dintre cei care au răspuns unui chestionar în acest sens sunt de acord cu greva generală din 10 ianuarie, iar 77% dintre respondenți susțin amânarea încheierii situației școlare pe semestrul I.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au declanșat la începutul acestei săptămâni un referendum pentru stabilirea acțiunilor de protest față de nerespectarea Legii-cadru nr. 153/2017.

Chestionarul, realizat în perioada 13-21 decembrie în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea percepția acestora privind decizia Guvernului de a îngheța salariile în 2022 , a mai indicat că 77,8% dintre respondenți sunt de acord cu „prorogarea” încheierii situației școlare pe semestrul I, iar 40,8% dintre respondenți se gândesc să-și schimbe locul de muncă și să se angajeze în alt domeniu.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*