Home » National » Dacian Cioloş îl consideră pe George Simion un real pericol pentru România

Dacian Cioloş îl consideră pe George Simion un real pericol pentru România

În contextul protestului violent realizat ieri de AUR împotriva certificatului verde, ,astăzi, preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat că statul ar fi trebuit, prin instituţiile sale, să se asigure că un miting de protest se poate desfăşura în condiţii civilizate. Acesta îl numește pe liderul AUR George Simion, un pericol pentru România.

,,George Simion este un pericol pentru România, pentru că instituţiile statului român au eşuat şi l-au creat prin comportamentul lor pe acest populist iresponsabil. Ceea ce au făcut simpatizanţii AUR astăzi este o nouă pată pe obrazul statului român, cel care, prin instituţiile sale, ar fi trebuit să se asigure că un miting se poate desfăşura în condiţii civilizate şi că nu degenerează în mod iresponsabil. Acelaşi stat care în 10 august 2018 inventa o lovitură de stat cu maşini-capcană şi cocktailuri Molotov ca să gazeze şi să bată mame, copii şi familii care participau la un protest faţă de Liviu Dragnea şi acoliţii săi.

Avem dovada că aceste instituţii sunt falimentare şi incapabile să le ofere cetăţenilor protecţie şi siguranţă. Ştim de ani buni că sunt capturate politic şi că ezitările de a pune justiţia pe traseul ei normal au legătură tocmai cu această capturare a statului român”, a transmis Dacian Cioloş, pe Facebook.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: