Home » Administratie » Efectul scumpirilor! Devizul investiției de la Școala „Sfânta Ecaterina” din Huși s-a dublat

Efectul scumpirilor! Devizul investiției de la Școala „Sfânta Ecaterina” din Huși s-a dublat

Devizul estimativ al proiectului „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Profesionale Speciale „Sfânta Ecaterina” Huși” a  crescut semnificativ. De la o valoare inițială a investiției de 7.721.767 lei (în anul 2018) s-a ajuns la o valoare totală a investiției, inclusiv TVA, de 15.213.701 lei.

Diferența de valoare este justificată prin creșterea importantă a valorii manoperei, precum și majorările apărute la prețurile materialelor de construcții și echipamentelor. Astfel, diferența de 7.491.933 lei, inclusiv TVA, va trebui suportată din bugetul local al județului Vaslui pe anii 2022-2023.

Obiectivul investiției este asigurarea condițiilor optime de pregătire profesională pentru tinerii cu cerințe educative speciale din județul Vaslui, care provin în procent de peste 92% din afara municipiului Huși, unde este localizată singura școala profesională specială din județ. Astfel, cei 132 de elevi ai Școlii Profesionale Speciale Huși vor beneficia de un campus modernizat cu spații de recuperare, recreere, socializare, cazare și masă, care va avea un corp de cămin internat cu o capacitate de cazare de 111 locuri cu spații reabilitate și un corp de cantină modernizat de cu o capacitate de 90 elevi/serie.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*