Home » Local » Locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități și un centru de zi la Tutova

Locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități și un centru de zi la Tutova

În prezența președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și a directorului general al DGASPC Vaslui, Dragoș-Andrei Cazacu, în comuna Tutova, județul Vaslui, a fost realizată recepția finală a lucărilor de construcție a două locuințe protejate, respectiv reabilitarea unei clădiri în vederea inființării unui centru de zi.

Investițiile fac parte din proiectul ”Viață independentă în comuna Tutova”, finantat de Autoritatea pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilitati și co-finanțat de către Consiliul Județean Vaslui.

”Cele două locuințe protejate și centrul de zi din comuna Tutova reprezintă primele obiective aflate la stadiul de receptie pentru implementarea Planului de restructurare a Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) Husi, cel mai mare serviciu social de tip rezidențial pentru persoane adulte cu dizabilități din județul Vaslui. Fiecare locuință protejată nou înființată va găzdui 8 persoane cu dizabilități, iar centrul de zi, care se adresează atât rezidenților cât și persoanelor cu dizabilități din comunitate, are o capacitate de 30 de locuri”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Valoarea totală a proiectului este de 2.516.906,59 lei cu TVA, din care finanțarea de la autoritatea finanțatoare este de 1.449.000 lei, iar co-finanțarea Consiliului Județean Vaslui este de 1.067.906,59 lei, valoarea suplimentată gradual de la contribuția inițială de 400.160,97 lei.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: