Home » National » Numărul mic de pacienți COVID-19 a dus la închiderea Spitalului Modular de la Lețcani

Numărul mic de pacienți COVID-19 a dus la închiderea Spitalului Modular de la Lețcani

După ce a avut probleme cu căldura la începutul sezonului rece, acum, unitatea mobilă de la Leţcani s-a închis din nou. Motivul: nu sunt suficienţi pacienţi în ultima perioadă, care să justifice funcţionarea. Cei trei bolnavi ce se aflau internaţi acolo au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, în cursul zilei de ieri.

Autorităţile spun că unitatea mobilă va intra în deplină funcţionare oricând, dacă este cazul. Unitatea de la Leţcani este închisă pentru a doua oară de la inaugurare, de data aceasta nefiind probleme tehnice de funcţionare semnalate.

„Spitalul de la Leţcani intră de astăzi în conservare. Nu înseamnă că este închis. Decizia a fost luată pentru că numărul de pacienţi nu justifica funcţionarea, atâta timp cât la Spitalul de Boli Infecţioase erau locuri libere, şi la ATI şi la saloanele pentru cei cu forme medii spre severă de boală. În acelaşi timp, deşi noi sperăm să nu se întâmple asta foarte repede, unitatea de la Leţcani este pregătită să revină în circuitul COVID 19, deci nu sunt probleme tehnice semnalate care să împiedice acest lucru”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi.

Unitatea de la Leţcani a funcţionat în perioada valului 4 la capacitate maximă, cel puţin la nivelul Secţiei de ATI, unde, zilnic, peste 40 de paturi erau ocupate. Conducerea DSP Iaşi spune că “timpul necesar refuncţionalităţii este dat doar de necesitatea încălzirii acesteia la temperaturi corespunzătoare”.

„Cazurile noi strict de Covid se vor interna la Spitalul de Boli Infecţioase, iar dacă pacienţii au şi alte patologii, se vor interna în zonele roşii ale spitalului unde trebuie tratat. Secţiile de ATI COVID de la spitalele de Pneumoftiziologie şi Neurochirurgie rămân în continuare deschise, dar pentru cazurile care au patologie adecvată, la care se adaugă COVID 19“, a subliniat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi. 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*