Home » National » Iată care sunt destinațiile de vacanță pe care românii le preferă în acest an de Sărbători

Iată care sunt destinațiile de vacanță pe care românii le preferă în acest an de Sărbători

Unde preferă românii să petreacă sărbătorile din acest an? Fie că este vorba de vacanțe în țară sau în străinătate, este clar faptul că românii nu vor să petreacă sărbătorile de Crăciun și Revelion acasă.

Egiptul rămâne în continuare în preferințele acestora pentru sărbătorile de iarnă, iar în România aceștia aleg să plece la munte, printre cel mai mare grad de ocupare în stațiunile montane fiind Poiana Brașov, a declarat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Patronatului Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), într-un interviu acordat Economedia.

„Atunci când vine vorba despre turismul intern, în special de Crăciun, românii aleg turismul rural. De Revelion, stațiunile montane sunt vedete, precum și cele balneoclimaterice. Românii aleg să își petreacă sărbătorile de Crăciun și Revelion în Bran, Maramureș, Bucovina, Mărginimea Sibiului sau Apuseni, fiind destinații accesibile oricui”, a declarat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt ANAT.

Ca stațiuni montane, cel mai mare grad de ocupare este în Poiana Brașov, la hotelurile de 4-5 stele. Pe lângă această stațiune, românii aleg ca destinații montane și Predeal, Sinaia și Bușteni.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*