Home » National » Legea care prevede certificatul verde obligatoriul la locul de muncă a fost eliminată

Legea care prevede certificatul verde obligatoriul la locul de muncă a fost eliminată

Fără certificat verde la locul de muncă! Liderii coaliției au convenit miercuri seară să elimine din proiectul legii Certificatului Electronic Covid condiționarea accesului la job de acest certificat. Informația a fost confirmată pentru G4Media de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a declarat că „eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”.

Decizia coaliției a fost luată într-o întâlnire la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prevedea că angajatorii – privați sau de stat – erau obligați să suspende contractul de muncă pentru angajații fără Certificatul Electronic Covid, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

Tensiunile din coaliție au apărut după ce liderul PSD l-ar fi chemat pe Rafila la sediul partidului pentru a-și modifica proiectul de lege. Ministrul Rafila nu ar fi de acord cu noua versiune.

Decizia a venit pe fondul controverselor din interiorul coaliției de guvernare pe tema Certificatului Electronic Covid, dar și după mitingul violent organizat marți de AUR împotriva legii.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*