Home » National » Valul V al pandemiei va lovi România peste trei săptămâni

Valul V al pandemiei va lovi România peste trei săptămâni

Deși momentan situația cazurilor COVID-19 din România este sub control, numărul persoanelor infectate fiind sub 1000, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, că, potrivit estimărilor specialiștilor, valul 5 al pandemiei va veni în maximum trei săptămâni în România și va avea un impact mai mare decât valul 4. Ministrul a precizat că în prezent peste 100.000 de persoane sunt carantinate.

„Vă solicit foarte ferm să colaborați mai strâns cu direcțiile de sănătate publică. (…) Ne aflăm într-o perioadă de acalmie, dar măsurile sunt necesare pentru a răspunde viitorului val pandemic, care potrivit specialiștilor va avea un impact mai mare comparativ cu  valul 4. Potrivit specialiștilor, valul 5 va veni în maximum 3 săptămâni”, a avertizat ministrul Afacerilor Interne.

Lucian Bode a cerut structurilor MAI să acorde o atenție deosebită raportărilor zilnice, astfel încât să reflecte cu exactitate situațiile din teren.

„Estimăm că numărul celor carantinați la nivel național va depăși 115.000 de persoane”, a anunțat Lucian Bode.

Anunțul ministrului de Interne vine în contextul în care legea privind introducerea certificatului Covid la locul de muncă încă nu a fost aprobată. În plus, accesul la job nu va mai fi condiționat de certificat.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*