Home » National » Florin Cîțu a declarat că certificatul verde trebuie să mențină economia deschisă și să încurajeze vaccinarea

Florin Cîțu a declarat că certificatul verde trebuie să mențină economia deschisă și să încurajeze vaccinarea

După ce a fost eliminat proiectul de lege care prevede certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat că certificatul verde trebuie să aibă două condiții, „să mențină economia deschisă și să încurajeze vaccinarea” dar și să nu existe probleme de constituționalitate în ceea ce îl privește.

„Nu pot să vorbesc de ceva ce nu avem. A fost trimisă o variantă dar nu avem o variantă finală. Am spus că avem un proiect în Parlament, să mergem cu el mai departe. Eu sunt de acord cu toate măsurile care stimulează campania de vaccinare. Noi ieri am spus, avem o variantă, am trimis-o către specialiștii juriști să vedem dacă are probleme de constituționalitate. Certificatul verde trebuie să aibă două condiții: Să mențină economia deschisă și să încurajeze vaccinarea”, a declarat Florin Cîțu.

Liderii coaliției au convenit miercuri seară să elimine din proiectul legii Certificatului Electronic Covid condiționarea accesului la job de acest certificat. Informația a fost confirmată pentru G4Media de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a declarat că ”eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”.

Întrebat dacă noile schimbări au legătură cu protestele AUR, Florin Cîțu a declarat: „Acele proteste chiar nu au contat și nu au niciun impact”.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*